Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hogdal hade spelet men svårt att göra mål

/
  • Ytterhogdal föll i hemmapremiären.
  • Ytterhogdal skapade mycket men hade svårt att få in bollen i mål
  • Dala-Järna-spelarna hamnade på gräset i andra halvleken efter närkamper mot Ytterhogdalspelarna.
  • Enda gången Dala-Järnas målvakt Christian Albinsson släppte förbi bollen var på straff då han gick åt fel håll.
  • Ca 80 personer hade löst in sig för hemmapremiären.
  • Ytterhogdals tränare, Andrew Hardy.
  • Dala-Järnas första målskytt Martin Sixtensson skapar ett av bortalagets få målchanser
  • Snön hängde i luften på den kylslagna Svedjevallen.

Ett kylslaget Svedjevallen med snö i luften var scenen för Ytterhogdals hemmapremiär i division 3 södra Norrland. Hemmalaget började bäst men låg ändå under med två mål efter första halvlek.
Slutet på matchen blev en desperat jakt på kvittering.

Annons

Ytterhogdal kom till sin hemmapremiär på lördagen med ett oavgjort resultat i ryggen från förra veckans säsongspremiär mot Sala och ville naturligtvis visa upp ett bättre spel inför hemmapubliken. Dala-Järna inledde i sin tur premiären som nykomling i Division 3 södra Norrland med en förlust på hemmaplan och hade målet att revanschera sig med att slå fjolårets fyra.

Matchen inleddes med ett bollvinnande Ytterhogdal som helt dominerade första halvlek och bortalaget kom inte till skott mer än vid enstaka tillfällen. Ytterhogdal befann sig på offensiv halva nästa hela halvleken men hade förvånansvärt svårt att komma till skott. 

Den drygt 80 man starka hemmapubliken fick dock inte mycket att jubla åt då de farliga målchanserna lös med sin frånvaro och det enda mål hemmalaget fick till var vid offside. Istället fick bortalaget in första bollen efter att Martin Sixtensson brutit sig fri från högerkanten och innan halvleken var slut hade de även fått in 0-2 efter att Robert Hedman lyckats krångla in en boll i ett stökigt straffområde skapat av Joel Granbergs friläge i 44:e minuten.

I andra halvlek sken solen upp Svedjevallen och Ytterhogdals fick till fler farliga målchanser även om spelet stod och vägde mycket under första halvtimmen och hade en tendens att fastna på mitten. Efter två Ytterhogdalsbyten kom dock avsluten allt tätare och Ytterhogdal kunde mycket väl ha gjort både tre och fyra mål, vilket inte heller känts orättvist med tanke på deras bollinnehav.

Med knappt fem minuter kvar kom så också utdelningen. På straff för hemmalaget kunde Curtis Edwards trycka in 1-2 och slutminuterna blev en frenetisk jakt på en kvittering. Då ett flertal Dala-Järna spelare gjort sig illa i närkamper under halvleken hittade domaren även några minuters stopptid men det räckte ändå inte för Ytterhogdal. Slutresultatet blev 1-2.

– All respekt för Dala-Järna som tog vara på sina få chanser men vi tog inte tillvara på våra. Vi har bara varit ute i drygt en vecka nu så det finns mycket att förbättra men visst finns det positiva saker att ta med sig från den här matchen, t.ex. hur vi skapar chanser. Nu gäller det att börja göra mål på dessa också, säger Ytterhogdals tränare Andrew Hardy efter matchen. 

Nästa match är borta mot Hofors på lördag innan det bli hemmamatch igen mot Bollnäs den 7:e maj.

Annons