Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hogdal imponerade i DM-semifinal

/

Ett starkt Ytterhogdal besegrade Brunflo med hela 4-0 i DM semifinalen.

Annons

Det var ett lite trögstartat Ytterhogdal som ställde upp på Svedjevallen förra onsdagen. Det som såg ut att bli en jämn match till en början utvecklade sig snart till en match i Ytterhogdals favör. Första målet kom i den 27:e matchminuten och gjordes av tremålsskytten för dagen, Nicolai Tararov.

– Första målet blev väldigt viktigt för oss, säger lagkaptenen Troy Pennycoke-Morgan och menar att det var först då som spelet riktigt släppte för dem efter den lite trevande inledningen. Efter att nollan spräckts var det alltså inte något snack om att Ytterhogdal var det bättre laget, men det kom ändå att dröja en bit in i andra halvlek innan ledningen kunde ökas ut.

Med cirka kvarten kvar att spela kunde Taratov göra 2-0 för att sedan i den 81:a minuten vackert nicka in 3-0 bakom Anton Modigh i Brunflomålet. 4-0 kom enbart två minuter senare genom Iurii Syvoborodko som ska ha ett extra plus för sitt hårda slit på mittfältet matchen igenom.

– En sådan här match ska hela kollektivet ha beröm för en väl genomförd semifinal, säger Magnus Elmkvist hos hemmalaget.

Finalen mot division 2 laget IFK Östersund spelades hemma på Svedjevallen i går kväll, efter TH:s pressläggning. Resultat hittar du på vår facebooksida och mer om matchen hittar du på tidningens webb, tidningenharjedalen.se.

Annons