Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Holmlund nära totalsegern

/
  • Anna Holmlund tog ett fast grepp om ledningen i världscupen efter söndagens seger i Tegernsee, Tyskland. Här vid segern i Åre.
  • Viktor Andersson, Vemdalen, fick kliva upp på världscuppallen som trea i Tegernsee.

Anna Holmlund är två tävlingar från att vinna världscupen i skicross efter söndagens uppvisning i Tegernsee. Vemdalens Viktor Andersson tog sin första pallplats.

Annons

Den svenska stjärnan radar upp framgångar i säsongens slutskede. Den här gången i Tegernsee, fem mil söder om München. Holmlund vann finalen före österrikiskan Andrea Limbacher och fransyskan Ophelie David.

– Det känns grymt skönt att vinna. Jag åkte inte så bra i lördags och var lite less eftersom jag startade som en kratta så det var en tändvätska i dag, sa Holmlund till NRK.

Inför världscupfinalen i Megève, Frankrike, om några veckor leder Holmlund stort. Hon har 615 poäng mot schweiziskan Fanny Smiths 507. Trea är fransyskan Alizee Baron på 473 poäng.

För Victor Öhling Norberg, Funäsdalen, var söndagen inte lika rolig. Han kom först på 14:e plats och fick dessutom se totalledaren, fransmannen Jean Frederic Chapuis, vinna tävlingen och nu leder Chapuis med 587 poäng. "Vön" står på 495 poäng.

Viktor Andersson såg ändå till att det blev svensk representation på prispallen. Han kom trea i finalen, Vemdalenåkarens första besök bland topp 3 i världscupen.

Viktor Anderssons bästa i världscupen tidigare var åttondeplats i Megeve, Frankrike, för två år sedan.