Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Holmlund och Näslund fick smakstart i Val Thorens – snabbast i världscupspremiärens kval

De blev en susande start för Anna Holmlund och Sandra Näslund på skicrosspremiären i Val Thorens i dag. Svenskorna var snabbast i mål i det inledande tidskvalet, och fick en riktig smakstart på säsongen.

Annons

Anna Holmlund.

Det blev en smakstart på världscupen för Anna Holmlund och Sandra Näslund. När premiärens kval inleddes i franska Val Thorens var de svenska skicross-åkarna snabbast i mål.

Anna Holmlund tog hem kvalåket, och två kom Sandra Näslund. Holmlunds tid i mål var 1:17:99, och Näslund var bara åtta hundradelar efter. Marielle Thompson från Kanada rundade av topp tre.

Årets skicrossäsong har ett helt nytt tävlingskoncept, och inleds i år av en minitour med sex tävlingar på knappt två veckor. I minitouren används också en del nya regler. Bland annat så kallade "wild cards" för åkarna, samt en ny heat-indelning.

"Wildcards innebär i korthet en försäkran om att de 8 bäst rankade herrarna och 4 bäst rankade damerna garanteras en plats i finalheaten oavsett prestation i tidskvalet. Tanken med detta är att tävlingen ska avgöras i heaten och inte tidskvalet, och med den här nya regeln säkerställer man att de bäst rankade är med", skriver förbundet på sin webbplats.

I morgon, fredag, samt på lördag körs finalerna i Val Thorens.

Annons