Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höstkafé på Bruksvallarna mötesplats under lågsäsong

Nina Nylander på Bruksvallarna tyckte att det behövdes en mötesplats i byn under hösten. Och en mötesplats är precis vad kaféet på Fröjdvallen har blivit. Här möts härjedalingar och turister.

Annons

– Jag tyckte att det var dags att tänka höstsäsong. Vi behöver ha en sån här för alla som jobbar för fullt under högsäsongerna. Det är nu, när det är lite lugnare, vi som bor här har tid att gå ut och mötas, säger Nina Nylander som driver höstkafé på Fröjdvallen under oktober och november.

John Ryd från Funäsdalen passar på att ta en bulle och en kopp kaffe på Höstkafé på Fröjdvallen. Han uppsakttar att det finns ett kafé i Bruksvallarna under hösten.

Fast Nina har inte fått det lugnare. Kaféet är välbesökt och de hembakade kakorna, äppelpajen och blåbärssoppan uppskattas och går åt.

– Höstkaféet har verkligen blivit en mötesplats. Hit kommer besökare och ortsbor och ibland är det företag som tar sitt fika här. Folk passar på att prata med varandra och flyttar runt bland borden. Jag tycker att det är trevligt när människor möts och att det här har blivit den mötesplats jag hoppades på, säger Nina Nylander.

Annons