Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ida länsbäst i Stockholm Marathon

/
  • Hedetjejen Ida Svensson imponerade i Stockholm Marathon och blev länets bäst placerade löpare.
  • Hedetjejen Ida Svensson imponerade i Stockholm Marathon och blev länets bäst placerade löpare.
  • Ida Svensson imponerade i Stockholm Marathon där hon kom in på 26:e plats bland damerna på den imponerande tiden 2.59.34. Därmed blev 21-åringen bäste löpare från länet, och det med god marginal.

Hedetjejen Ida Svensson imponerade i Stockholm Marathon och blev länets bäst placerade i damklassen. Detta med god marginal med tiden 2.59.34. Troligen den bästa tid som någonsin har gjorts i ett maratonlopp av en härjedalstjej.

Annons

– Jag är fantastiskt nöjd. Jag hade som mål att klara sträckan under tre timmar och lyckades hålla det tempo jag hade planerat, säger Ida som i måndags fyllde 21 år.

Ida Svensson, som tävlar för Trångsvikens IF, gav sig själv en perfekt födelsedagspresent när hon i lördags startade i Stockholm Marathon där hon kom in på 26:e plats bland damerna på den imponerande tiden 2.59.34. Därmed blev 21-åringen bäste löpare från länet, och det med god marginal.

En rejäl putsning på hennes personliga rekord med 19 minuter och att det var en av blötaste tillställningarna bekymrade henne inte.

– Det kändes faktiskt riktigt bra. Sista milen var kanske lite jobbig då regnet tilltog, men å andra sidan är jag ganska van med dåligt väder, säger Ida Svensson.

Imponerade är också att den unga talangen endast hade gjort två tävlingsmaraton innan lördagens lopp. Kroppen kändes bra och träningarna hade flutit på enligt den plan hon lagt upp.

– Men ett maratonlopp är oförutsägbart. Det är en resa genom hela loppet, men när kroppen fungerar och att även min taktik stämde blev det faktiskt ett lättare lopp än vad jag trodde.

Ida hade bestämt att hon inte skulle hetsa upp tempot de första milen. Något hon fick betalt för i slutskedet där hon avancerade många placeringar.

– Bästa med loppet var att jag hade ork hela tiden och ett inre lugn.

Enda orosmålet under de dryga fyra milen var att skosnöret gick upp när det var åtta kilometer kvar. Men Ida sprang vidare ändå.

– Tur det, hade jag stannat kanske jag tappat de sekunder som krävdes för att komma under tre timmar.

Hedetjejen pluggar i Östersund och har ett år innan hon blir klar med sin utbildning till sjuksköterska. Mellan 7-13 träningsmil blir det under veckorna.

Nästa tävling för Ida blir S:t Olavsloppet mellan Trondheim och Östersund där hon ska springa några sträckor varje dag för Trångsviken. Efter det blir det lite semester.

– Jag sticker ut på tågluff i Europa i sex veckor. Men till hösten blir det väl några tävlingar.

Annons