Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen final för Charlotta Fougberg: "Jag kommer inte ge upp här"

/
  • Charlotte Fougberg blev åtta i sitt försöksheat på 3 000 meter hinder i OS men tiden räckte inte till för att få springa final.

Charlotta Fougberg slogs ut direkt i försöken på 3 000 meter hinder.
Hon hade behövt springa 62 hundradelar snabbare för att nå OS-final.

Annons

Fougberg blev åtta i sitt försöksheat, på tiden 9.31,16. Det räckte inte för att vara bland de 15 som får springa final på Rios Olympiastadion.

– Det är min nästa snabbaste tid i år och min fjärde bästa tid någonsin. Det är ändå hyfsat bra på det första OS-försöket som jag någonsin har gjort, säger göteborgskan.

Sin vana trogen försökte hon hålla humöret upp efter debuten och pratade om glädjen över att få tävla i OS. Men Fougberg, som i år har haft skador i både revben och en vad, medgav att hon hade hoppats på att prestera en tid ner mot sitt eget svenska rekord (9.23,96).

– Det tycker jag att jag har formen för. Sedan är det skillnad när det är mästerskap eller när det finns en hare som löper i perfekt tempo, och det är lite mästerskapsnerver kanske. Men jag är i form, säger hon.

Hur besviken är du över att missa final?

– Det är klart att jag vill gå till en OS-final, men jag är jätteglad att jag är här på ett OS. Jag kommer inte ge upp här, jag ska till Tokyo också och då ska jag till final. (TT)

Annons