Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget åtal för anmäld vedstöld i Kröket

– Det här är inte klokt. Jag ska överklaga. Vedtjuven ska inte komma undan. Det säger Christian Eggert om att Polisen har lagt ner förundersökningen om den vedstöld han anmälde i vintras.

Annons

Det var den 28 december i fjol som Christian Eggert via datorövervakning noterade hög aktivitet runt sin stuga i Kröket. Han åkte snabbt de 60 milen till stugan och kunde via övervakningsfilmer, bilnummer och lokala kontakter ta reda på vem som två gånger lastat bilen full med ved från hans tomt.

Enligt Polisen har den person som på övervakningsfilmerna hämtar ved vid stugan berättat att han trodde att det skulle finnas ved i stugorna. Eftersom det saknades ved i den stuga han hyrde hämtade han ved i en annan stuga.

– Jag kan inte motbevisa den story den misstänkte berättar. Jag kan inte styrka hans uppsåt, säger förundersökningsledaren Agneta Brovinius, som lagt ner förundersökningen.

Det tänker Christian Eggert inte nöja sig med.

– Man kan inte ta för givet att man kan ta ved hos grannarna. Jag har aldrig hört talas om att ved ingår vid uthyrning, säger Christian Eggert.

Han anser att det är märkligt att veden hämtades vid hans stuga, som ligger tio hus bort.

– Det är märkligt att han har hämtat ved vid min stuga och inte hos någon av de närmaste grannarna. Det ligger tio hus mellan mitt och hans, säger Christian Eggert.

Han undrar också om det inte räcker med att ta folk på bar gärning på film längre.

– Jag kommer att överklaga. Jag anser inte att man bara kan hämta det man saknar hos grannarna. Kan man hämta en skoter om man behöver det också och tror att det ska ingå, undrar Christian Eggert.

Läs även Vedtjuv i Kröket fångad på film.

Annons