Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget beslut om folktandvården

/

Det blev inget beslut om nedläggning av folktandvården i Hede, när landstingsstyrelsen under onsdagen satt i sammanträde.
– Vi måste ha ett större underlag och dessutom träffa folket som berörs innan vi kan ta ställning, säger Ann-Marie Johansson (S), ledamot i styrelsen.

Annons

I onsdagen sammanträde fanns förslagen om ny struktur för folktandvården med på bordet. Politikerna hade fått tre alternativ att ta ställning till, i samtliga skulle folktandvården i Hede läggas ned.

Men förslaget återremitterades till landstingstyrelsens sammanträde den 9 december. En av orsakerna är en skrivelse från den privata hälsocentralen Fjällhälsan, som utrycker en vilja att ta över tandvårdskliniken i Hede, om landstinget inte längre vill driva den.

– Förslaget bygger på att de som i dag har tandvård i Hede skulle välja andra kliniker. Vi måste titta på vad det innebär om någon öppnar privat tandvård, hur det påverkar ekonomi och kompetensförsörjning, säger Ann-Marie Johansson, Socialdemokrat och ledamot i landstingsstyrelsen.

Hon och andra politiker ska också ge sig ut på turné i länet för att träffa berörda ortsbor och höra deras åsikter kring de föreslagna stängningarna. Den 18 november planeras det för stormöte i Hede om folktandvården.

Den 10 december ska politikerna i landstingsfullmäktige fatta det slutgiltiga beslutet och framtiden för landstingets tandvårdsorganisation.