Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget härjedalslag siktar mot toppen

Härjedalens två damlag i division tre har lite lägre ställda förväntningar för denna säsong. Sveg som under många år tillhört toppen är nöjda med att ha ett lag och Vemdalen har också en del tunga avbräck jämfört med förra säsongen men andas ändå viss optimism med nya spelare i truppen.

Annons

På söndag kliver Vemdalen in i årets seriespel. Hemma på Vemvalla tar de då emot Järpen och förhoppningen finns om en bra start.

– Många i vår trupp går i skolor på annan ort. Vi kan vara allt mellan 8 och 22 på träningarna men de som har möjlighet kommer så det känns bra ändå, säger Palle Andersson som är tränare tillsammans med Anders Westfält.

Förra säsongens vägg i målet, Lisa Brandén, har lämnat Vemdalen för spel högre division med Krokom och flicklandslagsaktuella Mariell Bodin har tagit steget till Myssjö.

– Visst kommer det att märkas men vi har samtidigt fått flera nya spelare, framförallt yngre tjejer som spelade ÖP-liret med Hede förra säsongen och sedan har vi även några nyinflyttade, berättar Palle Andersson.

Sveg gör sin första match 29 maj. Ny tränare är Tobias Andersson som får komma till tals nästa vecka om sitt lags möjligheter.

Annons