Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riksdagsledamoten Kent Ekeroth (SD) döms för misshandel

Stockholm tingsrätt dömer Kent Ekeroth (SD) till dagsböter, uppger Aftonbladet.

Annons

I förra veckan hölls rättegången mot Kent Ekeroth (SD) som åtalts för ringa misshandel efter ett bråk utanför en nattklubb i Stockholm den 24 november. Under onsdagen kom domen.

Ekeroth döms för ringa misshandel och dagsböter om sammanlagt 38 400 kronor, rapporterar Aftonbladet.

I ett pressmeddelande skriver Stockholms tingsrätt att Ekeroth medgett att han slagit målsäganden med öppen hand i ansiktet men att det ska ha skett i nödvärn. Tingsrätten har dock gjort bedömningen att så inte är fallet och dömer Ekeroth i enlighet med åtalet.

"Målsägandens uppgifter om händelseförloppet får ett starkt stöd av den utredning som åberopats i målet och det är genom dessa uppgifter i förening med vittnesbevisningen klarlagt att den dömde inte har utsatts för något slag eller annat fysiskt angrepp. Den dömde har därmed inte haft rätt till nödvärn", säger rådmannen Maria Hölcke, i pressmeddelandet.

Mattias Karlsson, gruppledare för Sverigedemokraterna i Riksdagen, kommenterar domen:

"Det var ett fall som var ganska oklart, men nu har domen kommit och för vår del innebär den fällande domen att vi kommer uppmana Ekeroth att lämna sin plats i riksdagen", säger Mattias Karlsson till SVT Nyheter.

Annons