Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppdatering: 34-årig man anhållen för våldtäkt på musikfestivalen Summerburst

En 34-årig man anhölls efter våldtäkten som anmäldes på Summerburst i går. Tre personer har också gripits för sexuellt ofredande i samband med festivalen.

Annons

Publik när David Guetta, fransk DJ, spelar på musikfestivalen Summerburst på Gärdet i Stockholm under lördagen. Foto: Christine Olsson / TT / Kod 10430

Det var vid fyratiden i morse som en 34-årig man anhölls misstänkt för våldtäkten, som ska ha skett i går kväll på musikfestivalen Summerburst i Stockholm.

– Det ska ha skett någonstans i publiken, säger Annika Collin, pressansvarig vid Åklagarmyndigheten, till TT.

Annika Collin berättar också att målsägande är en 18-årig kvinna. Om den misstänkte mannen ska begäras häktad måste åklagaren lämna in en häktningsframställan till domstolen senast på onsdag.

Tre personer har också gripits för sexuellt ofredande i samband med festivalen, men polisen vill inte kommentera gripandena.

I fjol utsattes besökare på flera svenska musikfestivaler för våldtäkter och sexuella ofredanden. Vid en av de mer uppmärksammade händelserna blev en flicka våldtagen mitt i publikhavet under en konsert på Peace & Love i Borlänge.

Annons