Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Äldre människor har förvandlats till en lågprisvara

Två årtionden är historiskt starkt knutna till vårt lands historia och utveckling. Det socialdemokratiska arbetarpartiet SAP som bildades 1889 och det första Folkets Hus med Folkets Park som invigdes av arbetarna i Malmö 1893. Bara en kort påminnelse om när arbetarklassen ilsknade till, såg orättvisorna och startade den kamp som framgångsrikt fördes fram till skotten på Sveavägen.

Det verkliga raset för demokratin började under Ingvar Carlssons tid som statsminister, och några tecken till politiskt tillfrisknande kom inte, utan det politiska hälsotillståndet kom däremot att försämras ytterligare.

Äldre människor som känt en trygghet och omvårdnad i sina boenden förvandlas nu till en lågprisvara och kommer att likt burfåglar bli utfodrade med frysta matportioner. Ålder får aldrig bli en värdemätare för en människa, utan det enda mätbara är personen i sig. 

Avslutningsvis är det nog dags för personalbyten på en hel del poster i den härjedalska kommunstyrelsen, ingen nämnd och ingen glömd.

Thor Hansson, Lillhärdal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel