Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Äldreomsorgen kräver mer resurser

Härjedalens kommuns skickliga undersköterskor och vårdbiträden behöver mer tid för att kunna ge äldre den omsorg de behöver. Kommunal har en rad olika lösningar för hur äldreomsorgen kan bli bättre. Första steget mot mer tid för omsorg är mer resurser och bättre villkor.

Härjedalen får fler äldre men resurserna till äldreomsorgen har inte ökat i samma takt. Det är en ekvation som inte går ihop. Personalen saknar både kollegor och tid. Det ger en tuff arbetssituation och många sjukskrivningar.

De som arbetar med äldre behöver både kunna ta den tid som de äldre behöver och få utrymme att använda sin kompetens, erfarenhet och omdöme.

Personalen behöver på allvar få förutsättningar att stå för kontinuitet, tillit och handlingsutrymme i sina yrkesroller.

För att personalen ska trivas, vara frisk och kunna arbeta kvar, kräver Kommunal att ansvariga politiker prioriterar och satsar på arbetsmiljön.

Inom vård och omsorg finns de högsta sjukskrivningstalen. Det är en rad olika faktorer som ligger bakom, minutstyrning, hög arbetsbelastning, för lite resurser, ständiga förändringar, stress, känslor av otillräcklighet.

Ett bra schema ger möjlighet till arbetsglädje, att vara professionell och medmänsklig, det ska finnas tid att utföra arbetsuppgifterna, reflektera, dokumentera och få handledning. Man ska också ha tid för återhämtning, kunna ha en fungerande vardag och fritid och få vara delaktig i sin egen schemaläggning.

Det är dags att lyssna på personalen!

Styrelsen Kommunal Härjedalen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel