Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Alla vinner på en bra omvårdnad om oss äldre

Våra medlemmar känner en stor oro inför vad som händer och sker. Vad är livskvalitet för oss som är äldre? Viktigt är att få bra omvårdnad om man behöver samt att vara med att påverka sin situation.

Vad vill vi? Bra boende, bra mat, bra omsorg, möjlighet att umgås med andra och sköta sig själv så långt det är möjligt. Vi oroas av att informationen är knapphändig från beslutsfattare och detta skapar onödig oro. Ett exempel är den information som är gällande nu att matsalen på Senioren i Sveg stängs. Det gäller även kommande förändringar i Lillhärdal och Vemdalen. När, var och vem tog beslutet?

Vår hälsa är beroende av att vi har möjlighet till samvaro inte minst vid måltider. Det är odiskutabelt hos forskare, professionen och oss användare, att alla vinner på bra omvårdnad. Bättre livskvalitet och mindre hälsovård. Vi vill gärna se att kommunens beslutsfattare ser oss som en viktig resurs i att utforma den framtida äldrevården – den bästa i landet.

Det kommer nya lagar redan 2018 som ska tillgodose Äldre rätt. Alla över 55 borde intressera sig för vår framtida utveckling.

Pensionärsorganisationerna i Härjedalen

SPF Seniorerna, PRO Sveg, SKPF pensionärerna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel