Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Anklew: Därför vill vi pröva jävsfrågan

Annons

Finner det märkligt att kommunchefen tar upp att orsaken till jäv skulle vara medlemskapet i samebyn. Vi har inte nämnt det som en orsak för jäv.

Kommunledning: Inget jäv i förslaget till ny översiktsplan för Härjedalen (24 augusti)

Däremot ville vi i Landsbygdspartiet få prövat om det är jäv när stadsarkitekten, som jobbar med översiktsplanen och kulturmiljöprogrammet, även har haft uppdrag, företrätt Mittådalens sameby i andra frågor, kan vara jävig i sitt jobb att opartiskt utarbeta översiktsplanen och kulturmiljöprogrammet för Härjedalens kommun.

Stadsarkitekten har representerat Mittådalens (historiskt Storvallen) sameby i förhandlingar rörande frågan om Vålådalen-Sylarna-Helags nationalpark. Det finns skäl att klargöra såväl stadsarkitektens som övriga som arbetar med översiktsplanen, åtaganden i samebyar och liknande som kan innebära en jävssituation.

Vi kommer nu att avvakta kommunstyrelsens beslut om jäv eller inte. Om kommunstyrelsen inte finner det vara jäv kommer vi i Landsbygdspartiet att överklaga till Förvaltningsrätten.

Som man frågar får man svar. Kommunchefen utelämnar den egentliga orsaken till jäv vilket innebär att kommunchefen får det svar hon vill ha av SKL:s jurist.

Billy Anklew, Landsbygdspartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel