Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Anklew: Därför vill vi pröva jävsfrågan

Finner det märkligt att kommunchefen tar upp att orsaken till jäv skulle vara medlemskapet i samebyn. Vi har inte nämnt det som en orsak för jäv.

Kommunledning: Inget jäv i förslaget till ny översiktsplan för Härjedalen (24 augusti)

Däremot ville vi i Landsbygdspartiet få prövat om det är jäv när stadsarkitekten, som jobbar med översiktsplanen och kulturmiljöprogrammet, även har haft uppdrag, företrätt Mittådalens sameby i andra frågor, kan vara jävig i sitt jobb att opartiskt utarbeta översiktsplanen och kulturmiljöprogrammet för Härjedalens kommun.

Stadsarkitekten har representerat Mittådalens (historiskt Storvallen) sameby i förhandlingar rörande frågan om Vålådalen-Sylarna-Helags nationalpark. Det finns skäl att klargöra såväl stadsarkitektens som övriga som arbetar med översiktsplanen, åtaganden i samebyar och liknande som kan innebära en jävssituation.

Vi kommer nu att avvakta kommunstyrelsens beslut om jäv eller inte. Om kommunstyrelsen inte finner det vara jäv kommer vi i Landsbygdspartiet att överklaga till Förvaltningsrätten.

Som man frågar får man svar. Kommunchefen utelämnar den egentliga orsaken till jäv vilket innebär att kommunchefen får det svar hon vill ha av SKL:s jurist.

Billy Anklew, Landsbygdspartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel