Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Är väghållning ett kommunalt ansvar?

Följer med stort intresse de reportage och insändare den senaste tiden som handlar om ansvaret för väghållningen i kommunen.

Chefen för samhällsbyggnad om väghållningen: ”I det nya systemet ska alla betala” (29 januari)

Insändare: Ett råd värt kalkonpriset (3 februari)

Jag har svårt att förstå logiken i det resonemang som förs. Bor själv i obygden och betalar vägavgift till en vägsamfällighet som ansvarar för snöröjning och övrigt vägunderhåll. Varför ska jag betala dubbelt? Dels i form av en vägavgift för den egna vägen och sedan via skattsedeln till andra personers väghållning. Nej, det är ett logiskt och klokt beslut som kommunen har tagit.

Insändare: Svar: Fullt möjligt att enklare och billigare sköta enskilda vägar (4 februari)

Vägar tillhör vår infrastruktur på samma sätt som exempelvis vatten, avlopp, el och telefoni. För denna infrastruktur betalar var och en via avgifter och inte via skattsedeln. Självklart ska vi ha samma synsätt på vägar och väghållning.

Vill berömma nuvarande kommunledning som tar denna typ av beslut och andra beslut som handlar om effektiviseringar och besparingar i kommunens budget för att på detta sätt komma till rätta med de historiskt stora underskott som tidigare kommunledningar åsamkat kommunen.

Jag tycker att alla kverulanter som ondgör sig över dessa besparingar ska tänka lite långsiktigt, exempelvis på sina barn och barnbarn. Inte nog med att dessa ska betala priset för vår miljöförstöring, de som gnäller tycker tydligen också att vi ska vältra över ett kommunalt skuldberg på nästa generation.

Vattumannen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel