Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Arbetarrörelsen behöver profiler

Trots min starka tro på arbetarrörelsens demokratiska ideal känner jag mig orolig inför framtiden. Ska vi återge den rörelse som krävde respekt för demokratins idéer får vi sluta huka oss, fatta mod och oavsett ålder och längd resa på oss.

Jag ställer mig utan tvekan helt bakom Arnes, Lisas och Runes krav om att återskapa det politiska förtroendet och en förlorad framtid för kommunen Härjedalen. Att Gunilla Zetterström Bäcke efter sina år inom arbetarrörelsen också hoppar av och blir politisk vilde ser jag som ett friskhetstecken.

Det riktigt skrämmande för en fortlevnad i kommunen är den mörka framtid som utmålas för äldreboenden – de som levt många år tillsammans kommer att bli skilda åt genom ofattbara beslut.

Den eller de som kläckt idén om skilda boenden borde med omedelbar verkan fråntas rätten att medverka vid allt framtida beslutsfattande i kommunen. Vi är fram till den sista stunden människor och inte burfåglar som ska hållas vid liv genom utkörda portioner i olika burar.

Vad är då orsaken till det politiska raset i den tidigare rätt trygga kommunen Härjedalen? Som jag ser det så greps den nuvarande kommunledning av möjligheten att bli kungar i egna riken, med total blindhet för den historia som visat resultat av maktmissbruk.

Fattas bara att våra nuvarande beslutsfattare sätter sig som burväktare för att riktig stärka sin makt och skrämma oss för varje försök till förnyelse ur den riktiga arbetarrörelse som startade 1873 och lyfte Sverige ur dåvarande uselhet mot en ljusare framtid, där även den fattige vågade yttra sig.

Vad vi saknar i nuläget i arbetarrörelsen är profiler.

Thor Hansson, Lillhärdal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel