Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Arne Ring: Jag fortsätter min vandring genom förfallet

Jag fortsätter min vandring genom samhället och tänker så göra tills ansvariga bättrar sig.

INSÄNDARE: En vandring i Sveg är en vandring i förfall (24 juni)

Det blir negativ kritik, men jag lovar att göra den positiv när det finns anledningar. Jag vill helst tala väl om den eller det jag älskar, Sveg!

Det finns två ”öde” fastigheter i centrala Sveg, båda efter bränder, och på båda har stått pensionat. Vid den ena branden omkom en ung kvinna, ett minne som fortfarande väcker stor sorg.

Tomterna utgör anskrämliga sår i stadsbilden sedan flera år. Jag ser det som om handlingsförlamning har drabbat ansvariga efter bakslag för olika bostadsprojekt i ena fallet och diskussioner om en eventuell parkeringsplats för Norra Skolan i det andra fallet.

Förslaget om parkeringsplats bör man omgående lägga längst ner i lådan. Måla upp för snedparkeringar på Härjedalsgatan mot kyrkogården och kyrkparken. Då får man platser i tillräcklig omfattning på ett billigt och välordnat sätt. Gatan har nedsatt hastighetsbestämmelse till 30 km/t, förträffligt.

Men jämna ut marken på bägge tomterna, strö ut matjord, gödsel och gräsfrö. Två små parkområden blir till som ni kan vårda med gräsklippning. Det ger ett gott intryck i ett asfalterat centrum. Några fina planterade buskar och vackra blommor skulle förhöja värdet, men nu blev det överkurs.

Förbjud tippning av smutsig snö och sand från sopmaskiner på sådana områden. Ni ska vara rädda om våra pärlor.

Jag fortsätter vandringen.

Arne Ring

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel