Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Arne Ring: Jag skäms när jag färdas genom Sveg

Jag fortsätter vandringen genom Sveg. Telefonsamtal, hälsningar och ryggdunkar visar att många står bakom mina åsikter, även från andra orter utanför Sveg. I dag tar jag turen på genomfarten.

INSÄNDARE: En vandring i Sveg är en vandring i förfall (24 juni)

INSÄNDARE: Arne Ring: Jag fortsätter min vandring genom förfallet (2 juli)

Jag ser med glädje hur man i andra orter satsar på en god utomhusmiljö, men skäms när jag färdas genom Sveg. Ett gott exempel är Rättvik där man ligger i framkant, men Sveg hamnar i den absoluta botten.

Den enda utsmyckningen väghållaren bjuder på är ”gräsremsor” som skiljer väg och trottoarer åt. Men man har inte ens kostat på dem en gnutta matjord, utan i sanden kämpar några ogräs en ojämn kamp för tillvaron.

Skador efter plogning i anslutande gatukorsningar och i slänter har inte åtgärdats, trots att de har funnits där under flera år.

Efter stensättning på trottoaren mot Ica har inte beläggningen längs hela fastigheten lagats.

Staketet mot Norra Skolan ligger bitvis nedrivet.

Gångvägen efter Ljusnan har inte begåvats med en anslutning mot genomfartens trottoar och många av armaturerna med klot har under flera år stått mörka och även krossade, lika krossade som många är förkrossade.

Ska ansvariga politiker och tjänstemän få urskulda sig med att någon annan är ansvarig? Nej, ta initiativet till allvarsfyllda konfrontationer med staten och andra syndare.

Kräv en genomgripande förändring! Klargör ansvarsfrågor! Ställ de goda exemplen som måttstock för framtiden! Argument som att det inte finns pengar har ingen bärighet, ett Sveg i förfall kostar mer.

Arne Ring

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel