Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Arne Ring: Sveg är värt ett bättre öde

Min serie artiklar om Sveg avslutas på Jämtlandsgatan. En biltur förbi konditoriet ger samma känslor som att korsa Atlanten i styv kuling.

Trottoaren fram till Jämtlandsgatan bör endast beträdas av fullt rörliga personer. Skräp och avsågade björkar väntar på att någon annan ska städa, denne ”annan” som så många förlitar sig på.

Nya påfund hemsöker oss, som den att kasta konfetti av oförstörbart material på studenter. Detta skräp är näst intill omöjligt att städa bort och jag föreställer mig, att det är just sådant material som förorsakar plågsam död för djur i sjöar och hav.

Sluta köp och sluta sälj!

Några ord till Helena Sears, som inte vill dela min syn på samhället. Även jag tycker att en maskros är vacker, men ingen besökare kommer till Sveg för att titta på sådana i planteringar, till sorg för näringslivet.

Rivningen av de hus du anklagar mig för, har jag ingen del i. På kyrkogården ligger också mina anhöriga i flera generationer, så jag vet vad personalen uträttar. Därför har jag vänt mig till ansvariga som sitter på pengar och organisation.

Slutligen hoppas jag och tror, att mina artiklar har öppnat ögonen på hemmablinda ansvariga. Lyft synen över hindren mot målen! Det är inte så svårt som ni tror, bara ni tillåter er att vara visionära. Sveg är värt ett bättre öde än att ledas in i förfall.

Arne Ring

Del 1: En vandring i Sveg är en vandring i förfall

Del 2: Jag fortsätter min vandring genom förfallet

Del 3: Jag skäms när jag färdas genom Sveg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel