Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Återinför ålderdomshemmen

Som obotlig optimist har jag en längre tid väntat att i den lokala pressen ta del av den framtid som jag i min envisa hoppfullhet trodde våra politiska ombud om.   Tyvärr finns ingen anledning till ordval bland berömda skrytord, utan får leta där orden kan vara felstavade och kraftfulla – men begripliga.

Är vi på väg mot en försvagning av demokratins ideal, där trygghet och jämlikhet oavsett ålder, handikapp kvinna eller man, är ledande vid kommunal som statlig planering? Faran är att demokratins ombud har samlats i tysta rummet.

Ska vi återge arbetarrörelsen respekt krävs att vi väcker våra ombud och kräver handling. Vi vill se resultat. 

Stigande ålder får aldrig frånta oss rätten till respekt och ett värdigt liv. Vi är fortfarande människor och ska inte med försvagat allmäntillstånd behandlas som burfåglar och matas med utkörda portioner.

Återinför äldreboendet som det var tidigare, med boende och samvaro i det som allmänt kallades ålderdomshem. Det är människor som trots åldern har rätt till ett värdigt liv och samvaro.

Jag leker ibland med tanken att om Tage, Gunnar och Palme skulle kliva upp för ett besök, skulle det bli många tomma stolar i de rum där besluten fattas.

Avslutningsvis tycker jag nog att en personalchef bör vara boende och skattepliktig i kommunen och inte i Göteborg.

Thor Hansson, Lillhärdal    

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel