Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Även kommunister har rätt att få göra sina röster hörda

Den 1:a juli publicerade TH en kort insändare från signaturen ”Pär” där han går till angrepp mot kommunismen – i yttrandefrihetens namn angriper han kommunisternas möjlighet att fritt göra sin röst hörd och som alla andra få sina insändare publicerade.

Bakgrunden torde vara den minnestavla som vårt parti satt upp vid Lövnäsvallen till minne av de som spärrades in av samlingsregeringen under andra världskriget. Dessa fångar menar ”Pär” aldrig skulle gått med i vårt parti. Faktum är dock att en stor del av dessa människor var medlemmar i SKP.

Över hela Sverige spärrades kommunister in. Repressionen stannade dock inte där. Norrskensflamman sprängdes med fem döda som följd. Kommunistiska tidningar belades med transportförbud. Lagar förbereddes i riksdagen för att förklara partiet olagligt. Från både socialdemokratiskt och borgerligt håll pratade man om kommunisterna som om de inte ens vore mänskliga.

Låt oss avsluta med några rader av Thomas Mann, tyskt författare och Nobelpristagare.

”Den som jämställer fascism och kommunism om den inte redan är fascist är säkert på väg att bli en sådan. Kommer att kämpa mot fascismen ytligt och verbalt men kommer att bekämpa kommunismen fanatiskt och med alla sina krafter”

Lars Lundberg Andreas Sörensen

SKP Härjedalen Partiordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel