Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Bevara prästgården i Vemdalen eller bygg ut skolan

Vi tycker att vi ska få behålla prästgården eller bygga ut vår skola. Detta vill vi för att för det första så måste vi åka buss till Hede så blir det längre dagar och det blir tröttsamt. När det blir längre dagar så finns det risk att man inte hinner röra sig lika mycket på fritiden.

När vi måste åka buss fram och tillbaka så blir det inte bra för miljön. På vintern så blir det dessutom hala vägar, dåligt väglag och det blir mörkare så då blir det större risk att det kan hända olyckor.

Kommunen säger att det blir för dyrt men vi tycker att kommunen ska satsa pengarna på barnen istället för annat. Vi tror inte att man tjänar på att barnen ska resa. Vi tror att det blir lika dyrt med busskostnaderna.

Vi skulle vilja ha alla lektioner i Vemdalen. Vi är många barn som ska dit istället för att en eller två lärare kan komma till oss. 

Kort sagt med det, vi vill ha kvar prästgården för allas trevnad och hälsa.

Med vänliga hälsningar

Ellika Hanson och Tilde Tjärnås, Klass 6 Vemdalens skola

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel