Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Centern: Fjällhälsan är en tillgång för länets utveckling

Härjedalens kommun är en av Sveriges största kommuner med en yta på 118 kvadratmil. Här bor 10 000 invånare som växer till närmare 70 000 i antal vid turistsäsongen.

Ökad turism, som också har lett till fler fastboende, gör att behovet av en läkarmottagning på Vemdalsskalet är en del av utvecklingen i ett expansivt område. 

Det är bara fem år sedan dåvarande Landstinget i Jämtlands län, numera Region Jämtland Härjedalen, spände musklerna och startade en läkarmottagning på Vemdalsskalet, trots att det var en direkt konkurrerande verksamhet mot medlemsägda hälsocentralen i Hede, Fjällhälsan.

Utfallet blev, efter en lång politisk debatt, ett samarbete mellan regionen och Fjällhälsan – alla blev vinnare. Men nu har regionen anlitat en advokat för att klargöra avtalet- Vi frågar oss varför Region Jämtland Härjedalen vill mota bort Fjällhälsan på detta sättet?

Sjukvård ska finnas för länet invånare och besökare. Oavsett om det står Region JH på dörren eller om det står Företag AB, eller som i det här fallet Fjällhälsan, ska det vara patientsäkert och tillgängligt.

Det är inte driftsformen som avgör. Men det är tydligt att Socialdemokraterna inte delar vår uppfattning. Vi i Centerpartiet vill fortsätta utveckla Härjedalen, fortsätta uppmuntra härjedalingars drivkraft för att starta företag och driva dem, och fortsätta jobba för att fler ska besöka och bosätta sig i kommunen.

Region Jämtland Härjedalen behöver nytt ledarskap som ser initiativ som Fjällhälsan som tillgång för länets utveckling.

Anders Häggkvist (C) kommunstyrelsens ordförande

Elin Lemon (C) oppositionsråd Region JH

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel