Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Coronaviruset - när kriget kommer?

Jag hoppas att jag har fel. Jag vet - jag är ingen auktoritet, jag vet, jag har inte rätt utbildning, jag vet att jag kanske inte vet allt.

Men jag lyssnar och ser. Bedömer. Analyserar. Ser på nyheter - vad som händer, vem som gör vad. Polen, Italien, Kina, Sverige, hela världen. Och det jag ser är att: trots att chanserna för överlevnad är stora om man inte är gammal och sjuk . För mig: Chanserna är ju goda...

Då tänker jag att jag inte vill smitta någon. Inte bara mina kunder, inte dem som påträffas i matbutiken heller. Oj - men tänk om då - när det händer och jag är sent ute: kommer någon i matbutiken att smitta mig . blir det inte roligt. Jag är inte feg eller jätterädd. Men jag har roligare saker att göra än att ligga i karantän! Då hamstrar jag lite konserver - hur som helst - de kommer ju alltid att gå åt, förr eller senare. En gratis livförsäkring liksom!

Okej, jag tror inte att Gud kommer att hjälpa mig när det händer. Jag tror mer på att Gud bevakar den aktsamme.

Från media vet jag hur jag ska minska spridning - då är jag förberedd. Polska medier - där var de mer förberedda en vecka innan det första smittofallet än - i mina ögon - Sverige är idag. Tänk på att dödsfientliga polska partier - samarbetar!? Och presidentkandidater är eniga om saken - Inget vanligt bråk!? Tydligen bättre att undvika smittan, Italien vill inte heller ta det problemet längre till exempel. Alla invånare är väl upplysta och informerade, de väntar lugnt. men är väl förberedda då de redan har ändrat lagen för eventuella smittoutbrott, med mera. Det ser bra ut.

Nej - jag vill inte trycka på panikknappen, jag vill bara undvika att bli överraskad när någon gör det, förresten, den som gör det - kan vinna allt - eller förlora en hel del auktoritet på slutet. Ingen vill leka läkare? - helt rätt - alla vill leva!

Jag tror inte att det är läkemedelsindustrin eller pensionärsombudsmannen som har störst intresse i den epidemin, det är ju inte i flygbolagens, inte turistnäringens - till exempel - intressen heller. Det spelar ju ingen roll för mig heller - jag är förberedd... Mest är jag orolig för någon slags panik är möjlig. Tänk dig - logiskt: när man vet att det kan komma regn - tar man paraplyet med sig? Nej - idag går man och köper paraplyet när det börjar regna. Funkar fint - men inte alltid, och kostar mer!

Enligt mig sitter Sverige och väntar på hur stort paraplyet blir. Jag fattar bara inte varför.

Hur som helst, jag var iväg, handlade konserver med mera, och har till och med börjat tvätta händerna oftare. Tack för att ni läste klart. Gud bevakar den aktsamme!

Adrian

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel