Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Dålig snöröjning i Funäsdalen

Nu är det kanske dags att någon tar i med hårdhandskarna gällande plogningen och framförande av traktorer i Funäsdalen.

Kommer genom byn 28 december klockan 05 och en lastbil har kört fast i backen ovanför Systembolaget. Detta på grund av att det i stort sett är oplogat, och sand finns absolut inte.

Vi börjar bli ganska vana i denna by att det är dåligt plogat, och när snöröjarna väl är ute så görs jobbet halvdant. Jag förstår inte att beställaren kan acceptera detta resultat. Även om man plogar så äger man inte vägen utan ska ju även ta hänsyn till medtrafikanter.

Jag tillhör ortsbefolkningen och har kontakt med olika entreprenörer. Det har kommit fram att plogningen aldrig kommit ut på någon form av upphandling. Och entreprenören i fråga verkar ju ha väldigt fullt upp, då Funäsdalen nedprioriteras och det verkar sitta nybörjare i traktorerna.

Då Funäsdalen är det första man kommer till i denna fjällvärld kanske man borde prioritera och göra det lite bättre? Har man inte tid eller rätt kunskap för att röja snö kanske man borde överlåta plogningen till nån annan.

Jag anser att det kan inte ska få bli stopp i trafiken för att en lastbil inte tar sig upp för en backe som ligger mitt i byn – för att det är oplogat.

En upprörd ortsbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel