Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Det är inte bara skidorterna som drar turister till Härjedalen

Angående Örndalenprojektet: Jag är hemvändare i en kommun som är beroende av turism, och av statliga och privata intressenters vilja att satsa pengar här.

Jag är förundrad över att man som "Trött skattebetalare" tror att det bara är skidorter och after ski som drar folk. Det många är ute efter är lugn och ro, skid- och fjällvandring i tyst och orörd natur, jakt, fiske, att komma ut i naturen.

Visst förstår jag att det genererar både pengar och arbetstillfällen med de utbyggnationer som sker i skidorterna i vår bygd, men det finns även turister som inte är intresserade av turismföretagarnas problem med att utöka sin verksamhet. De åker till härliga Härjedalen för att få lugn och ro.

Vi ska respektera folks uppfattning om landskapet Härjedalen (orörd vildmark och så vidare), det drar mer i det långa loppet.

En fråga har jag har till ”Trött skattebetalare”; vem tjänar mest på utbyggnaden av Örndalen? Vi som bor här eller de som investerar och bor någon annanstans, som Skåne?

Christer Hansson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel