Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: En rejäl skattehöjning är den rätta medicinen

En liten fortsättning på diskussionen angående dålig väghållning. För inte så många årtionden sedan var Vägverket ansvarigt för väghållningen. Då kunde jag ringa vägmästaren och vara riktigt otrevlig – ja, rentav förbannad om inte vägen till Lunnäset var framkomlig.

I dag, på det moderna 2010-talet i vår så moderna värld med snabba, driftsäkra kommunikationer, och närhet till medborgare i länet genom allsköns media – om jag är missnöjd i dag, vart vänder jag mig då? Till någon inköpt teletjänst som erbjuder mig ett antal val; tryck 1 för, tryck 2 för. Finns inget alternativ för det ärende jag har återstår telefonist. Då har hen gått för dagen eller är föräldraledig, återkom nästkommande måndag.

Nu kommer jag att pensionera mig, jag har arbetat klart. Som hemvändare till Härjedalen kommer jag att belasta kommunen som bidragstagare, tvärtemot vad Häggkvist (C) vill. Han vill ha produktivt ”jävlar anamma-folk” till vårt hörn i Sverige, men till vad? Skolan med dålig ekonomi, äldrevård granskad av Inspektionen för vård och omsorg, post i lådan var tredje dag, ohyvlade grusvägar, apotek som är utsålt och säkert inom en snar framtid säljer korv med bröd i en hörna.

Återigen vill jag med det bestämdaste tillstå att en rejäl skattehöjning är en medicin som får folk i bygden att ställa krav på dem som fördelar pengarna i påsen!

Christer Hansson, Husberget

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel