Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: En skräckfylld upplevelse att köra på E45

Sugen på actionfylld, spännande, allmänt odräglig och skräckfylld upplevelse? Detta uthållighetsprövande äventyr bör utföras i dagsljus första gången, för en bättre överblick av det hela!

Ta bilen, åk till Ytterhogdal eller Rätansbyn, ta på dig en bekväm hjälm och kolla att ratten sitter som den ska. Spänn fast dig maximalt med bältet, ta sikte på Europaväg 45 mot Rätansbyn eller Ytterhogdal, dra in ett djupt andetag och påbörja färden.

Nu du, börjar det!, Bered dig på det värsta, det kommer att hoppa och kränga, skaka, vitna för ögonen och greppet om ratten blir svårt att hålla.

Hur kommer då sig allt detta? Jo, av en helt horribel väghållning!

Vi åkte denna vägsträcka onsdag 31 januari från Sveg till Östersund, först på morgonkvisten, redan då uselt plogat, och sedan tillbaka till Sveg på sena eftermiddagen. Då var vägjäveln en ren livsfara! Helt makalös tussig och spårig, knölig så att det som är löst i bilen garanterat byter plats!

E45:an var annars helt okej hela sträckan, förutom de dryga 40 kilometerna mellan dessa orter. Varför är det så? Sjukdom? Fel på utrustningen? Delvis givit upp? Oense med vägägaren? Frågorna hopar sig.

Så här har det varit hela vintern, berättar en bekant som åker vägen snudd på dagligen! Nä, det måste bli uppryckning, för snart händer det något tragiskt!

Bakvärk och omskakad grand luxe

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel