Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: En vandring i Sveg är en vandring i förfall

Traditioner kan vara på både gott och ont. Nu ska inte skötsamma ägare eller fastighetsägare ta till sig min kritik. Jag vänder mig mot dem som inte finns bland dessa.

En vandring i Sveg är tyvärr en vandring i förfall, och det är inte bara enskilda fastighetsägare som ger grund för mitt påstående. De som har mest och är mest dominanta i samhället, kommunen, kyrkan och staten, är de största syndarna.

Detta rimmar så dåligt med kommunalrådets mening som kommer fram i intervjuer – först handlar de om eländes elände som ska drabba oss om vi inte inskränker på omsorger och annat, sedan att vi måste bli fler invånare i Härjedalen genom inflyttning.

Rimmar inte det illa? Vem vill flytta till eländes elände och till ett samhälle i förfall?

Jag stannar denna gång vid kyrkans stora fastighet centralt i Sveg. Det byggdes en ny park/begravningsplats för några år sedan. Den är nu stadd i förfall.

Björkar som planterades står döda, högbäddarna med buskar är så igenväxta med maskrosor och andra ogräs att de inte längre kan rensas utan måste grävas ur och omplanteras, gräsytorna var inte klippta till pingsten och inte heller till midsommar varför maskrosstänglarna står som gravkors …

Men som sagt, kommunen och staten står inte kyrkan efter. Ni som är ansvariga – öppna ögonen, problemen försvinner inte genom att ni lyfter fötterna när ni går. Förfallet finns ändå i era spår.

Arne Ring

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel