Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Feriejobben viktiga för Härjedalens ungdomar

Vid kommunledningsutskottets (KLU: s) sammanträde den 26 februari presenterades ett förslag gällande feriejobb för ungdomar. Förslaget, som ska beslutas av kommunstyrelsen den 11 mars, innebär en minskning från nuvarande två årskullar till endast en. Det är ca 50 ungdomar/årskull som anmäler intresse. Att erbjuda endast en årskull skulle minska kommunens kostnader med 330 000:-. Men det skulle samtidigt innebära att 50 ungdomar sommaren 2020 inte kan få feriejobb via kommunen.  

Undertecknad yrkade på att feriejobb för ungdomar fortsatt ska erbjudas två årskullar. Det finns pengar i vår kommun frågan är hur de används. Det går att föra över 330 000:- från kommunstyrelsens oförutsedda pott så att det finns kostnadstäckning för mitt yrkande. Vi måste satsa på våra barn och ungdomar. En kommun som inte gör det har ingen framtid. Feriejobb innebär för många ungdomar både en första inblick i arbetsmarknaden men också en möjlighet att under tre veckor få en egen lön.

Visst, det finns ingen skyldighet att erbjuda feriejobb via kommunen men ska vi ta bort allt som är frivilligt? Vad blir kvar? Vad är viktigt för våra ungdomar?

Den 11 mars ska kommunstyrelsen besluta i frågan. Om den styrande politikergruppen, (S), (M) och (C) inte tänker om så kommer möjligheten att erbjuda feriejobb för ungdomar i Härjedalen att omfatta endast en årskull. Vilket medför att ”dörren stängs” för ca 50 ungdomar.

Karin Holmin (VH) Oppositionsråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel