Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: För lågt statsbidrag till vägunderhållet

Ett öppet brev till Härjedalens kommun:

Varför är statsbidraget för underhållet av byvägarna så lågt som 1,4 miljoner kronor? När den budgeterade kostnaden är på 7,5 miljoner kronor. Bidraget borde bli över 5 miljoner kronor om kommunen har sökt bidrag på rätt underlag.

Kommunen har alltså samma möjlighet till bidraget på cirka 70 procent av kostnaden som alla vi med små vägföreningar.

I kommunbeslutet står att det bidrag kommunen får ska fördelas till vägföreningarna – efter vilka principer? Dessutom är det inte troligtvis att kommunen får bidrag för vägarna och att  en vägförening också får bidraget!

Om nu kommunen vill slippa ansvaret för vissa vägar gör övergången på rätt sätt, ge oss tid att bilda vägföreningar och kunna få statsbidraget när anläggningsförrättning är gjord av lantmäterimyndighet.

Vi har ju kommunen för att rationellt sköta vår gemensamma angelägenheter. Varför oroa medborgare och ta tillbaka det som kommunen frivilligt valt att sköta? Se till att kommunen får rätt bidrag från staten i stället.

Husägare Härjedalen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel