Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Härjedalingen gillar inte fascism och kommunism

Fascism och Kommunism är nog något som härjedalingen i allmänhet instinktivt vänder sig emot. Men nu har tydligen Tidningen Härjedalen blivit en arena för kommunisterna att sprida sin lömska gråtmilda propaganda. Återkommande publiceras insändare av en representant för SKP Härjedalen. 

Insändaren tar nu senast till det gråtmilda knepet att hylla nu avlidna människor som sannolikt aldrig i sin livstid skulle kunna tänka sig befatta sig med och stödja kommunismens idéer! Att kommunismens förrädiska idéer tillåts spridas även i vår del av världen får nog ses som en framgång för vår syn på yttrandefriheten.

Hur SKP Härjedalen ser på det här med yttrandefriheten i länder som plågats av kommunismen i till exempel  östeuropa vore det intressant att få veta lite mer om. Kanske kan Tidningen Härjedalen avsätta kunnig resurs för att närmare belysa  kommunismens påverkan för de människor som levt  under kommunismen?

Pär

Svar direkt:

Hej Pär

Att SKP figurerat en del på TH:s insändarsida har mer att göra med att vi tyvärr inte får särskilt många insändare med politiskt innehåll, som också har en lokal vinkel. Vi publicerar inte allt men insändare har i sig också ett läsvärde och är en viktig del av TH. Därför är jag glad och tacksam för dina välskrivna rader. 

Det man möjligen kunde önska sig mer av, är att våra folkvalda politiker, från alla sidor, tog tillfället i akt att använda TH som den debattarena vi är och kan vara ännu mer. Det tror jag skulle främja den lokala politiken och göra det tydligare för våra läsare i hela Härjedalen vad våra politiker faktiskt tycker och står för.

Jag ser dock inte att vi har möjlighet att avsätta någon "kunnig resurs" till att skriva om kommunismens offer då vårt fokus ligger på Härjedalen. Å andra sidan har det skrivits mycket om det genom historien, och de brott mot mänskligheten som utförts i kommunismens namn är väl kända, säkert inte bara i Härjedalen. 

Mvh

Mikael Andersson

Ansvarig utgivare Tidningen Härjedalen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel