Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Höj kommunalskatten!

Härjedalens kommun lider brist på kapital. Ja, det har jag läst i bladet i åratal, men det jag inte förstår är förhållandet skatteintäkt kontra skatteuttag.

Alla boende i Härjedalen vet att unga flyttar ut och de gamla blir kvar! Och de som är kvar blir dyrare ju äldre de blir avseende både sjuk- och äldrevård.

Nu har ju Alliansen som i ett mantra utpekat konkurrens som ett otroligt botemedel mot allehanda ekonomiska problem i samhället, men som visat sig i efterhand varit rena spanska sjukan.

Nä, en stor genomgång behövs av de kommunala tjänsterna, vad de uträttar kontra våra behov, vad vi kan spara pengar på; nattarbetande skötare på äldreboende i Hede eller vaktmästare på någon sportanläggning i Sveg, eller någon konsult som tagits in för att göra jobbet åt en välbetald kommuntjänsteman som redan har ett bra arvode för att kunna sitt jobb men inte vågar!

Nä, kära kommun, höj skatten så vi får betala vad det kostar för att hålla vår service i gång, i stället för att med en dåres envishet skylla på både det ena efter det andra. När jag, en enkel outbildad anläggare, tittar i plånboken och ser att den är tom, måste jag prioritera det nödvändigaste. Det är samma för kommunen.

Höj skatten, då höjs också ställs kraven för vad vi får slantarna, och gemene man börjar kanske förstå att vi inte förändrar samhället genom politiska val, utan upptäcker att de som lobbar och bestämmer är tjänstemän som sitter i orubbat bo utan att behöva oroa sig vart fjärde år för sin anställning hos oss medborgare.

Christer Hansson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel