Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Hur länge måste vi vänta på en ny väntsal i Hede?

Annons

Hur behandlar ni era kommuninnevånare, Härjedalens kommun?

Nu har vi väntat tillräckligt länge på att få en ny väntsal i Hede. En tillfällig lösning hette det när man låste igen befintlig väntsal och hänvisade resenärerna till sopcontainerna vid Bensinstationen Frendo i Hede (OK).

Tiden går och går och till vilken man än vänder sig vid Härjedalens kommun så blir man hänvisad runt, och med bortförklaringar om att man inväntar en samhällsbyggnadsplan som aldrig blir klar, samt att bensinmacken är en förträfflig väntsal för oss, för där kan man gå in och värma sig och käka korv och dricka kaffe med bullar.

Vi vill inte äta korv och bullar på morgonen klockan 7, då de flesta har ätit frukost och vill i väg till sina jobb. Vi ser inte när bussarna kommer där inne på bensinmacken, och vilka i hela fridens namn åker ner till bensinmacken 20  minuter tidigare för att käka korv och bullar?

Det inget fel på Frendo och deras service, de är jätteduktiga, men det här är fantastiskt dåliga bortförklaringar för att slippa undan kostnaden för en väntsal i Hede.

Skulle man i Sveg acceptera påstigning för bussar vid sopcontainerna vid Coop med förklaring att de kunde gå in och handla på Coop på morgonen?

Skulle det accepteras att kliva på vid sopcontainerna vid Järnvägsstationen?

Skulle vi hänvisa våra gästande turister på Vemdalsskalet att kliva på vid sopcontainerna vid parkeringen på Skalet, med förklaringen att de kan gå in på Ica och handla?

På något annat ställe i Sverige hänvisar man veterligen inte resenärerna till en vänthållplats vid sopcontainers, och frågan kvarstår här hos oss i Hede: Hur behandlarna ni era kommuninnevånare, egentligen Härjedalens kommun?

Det finns en väntsal sedan tidigare på en förträfflig plats mitt i centrum som är igenlåst och står och kostar pengar. Vi i Hede vill använda den och varför går det inte då att se till att det fungerar med städning och uppfräschning av befintlig lokal?

Är det helt omöjligt så bygg en ny väntsal, för nu börjar alla att bli ordentligt less på denna ”tillfälliga lösning” som blivit permanent. Vi kräver en lösning, och det är nu!

Källsorterad Hedebo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel