Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Hur många kommer att orka jobba kvar?

Beslutet om särskilda boenden som tagits av socialchefen skapar en enorm oro bland personalen och även våra äldre.

Kommunens sju särskilda boenden blir fyra: ”Vi kommer att fråga alla brukare vart de vill flytta” (26 april)

Att vi i Lillhärdal kanske ska utgå från Sveg är något jag inte kan förstå. Inte ens någon nattpersonal ska finnas i byn? Det finns äldre som behöver vård och tillsyn dygnet runt.

Vissa ramlar, de måste gå på toaletten. Inga toalettbesök styrs efter fasta tider.

Ibland behöver våra äldre bara en hand att få hålla. Allt de vill är att vi ska kunna ge en trygghet. Ska vi kunna ge trygghet och värme behöver även vi återhämtning.

Ska det vara så svårt att förstå att det inte finns något värde för våra äldre när dessa beslut tagits? Var finns värdet för oss i personalen? Hur många kommer orka jobba kvar när denna oro sliter i oss?

Vi behövs för att våra äldre ska kunna få deras vardag att fungera. Vi vill kunna sträcka ut en hand till våra äldre. Men vem sträcker ut en hand åt oss? Vi behöver en förändring inom vården och det är snabbt!

Sofie Nordling Hjerpe samt övrig uppgiven personal på Mobacka

Fotnot: Beslutet om att stänga Mobacka som ett särskilt boende för äldre togs av politikerna i Härjedalens kommunfullmäktige redan 2015. Beslutet berörde flera särskilda boenden i kommunen. Det är alltså inte nuvarande socialchef som fattat det beslutet (reds. anm).

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel