Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Hur ska man som pensionär känna sig trygg i Härjedalen?

”Vi är oroliga för framtiden” säger kommunmedborgare i Härjedalen, och det med all rätt. Jag delar helt den oron och låt mig blicka tillbaka i den historia som är så rik på mörka minnen.

För 100 år sedan stod striden i arbetarrörelsen mellan reform och revolution. Nu i vår tid är det mellan reform och nyliberalism, båda lika förödande. Nu krävs ett arbetarrörelsens program. En reformism som lyfter till ett förnyat förtroende och återskapar den förvaltande politikens tryggare tillstånd. Trygghet är och ska vara en rättighet och ingen nådegåva.

Hur ska man som pensionär känna sig trygg i Härjedalen? Ja, det är en djupt ideologisk fråga som vi har all rätt att ställa. När Socialdemokraterna formulerade folkhemstanken var avsikten att lyfta de ekonomiskt sämst ställda till en tryggare framtid, men nu är ståndpunkterna så marknadsanpassade att det krävs utlåtande av experter för att riktigt se en skillnad mellan socialdemokratisk och borgerlig politik.

När jag tänker på den otrygga framtiden med burfågelstillvaro och matpaket som väntar oss äldre i kommunen, kommer tanken – kan det vara så att utflykten till fjällvärlden med whiskyprovning för beslutsfattarna i kommunen satt sina spår?

Jag finner en passande avslutning i ett uttalande av Hasse Alfredsson och Tage Danielsson:

”Var blev ni av, ljuva drömmar om en rimligare jord, ett nytt sätt att leva? Var det bara tomma ord? Var är dom nu, dom som påstod att dom hade alla svar men svek alla oss och valde makten? Dom är kvar.”

Thor Hansson, Lillhärdal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel