Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Hur vill vi att våra barn ska växa upp?

Jag hade en helt underbar uppväxt med massor av aktiviteter och möjligheter.

Vi spelade julcupen och luciabandy. Det fanns en korpenserie i fotboll, ett basketlag, det var full aktivitet i slalombacken. Det fanns scouter, en curlinghall som välkomnade alla och tennisbanan var spelbar varje sommar.

Självklart fanns även då Svegs IK, golfbana och crossbanan i Byvallen med allt som de kunde erbjuda.

Tomten kom till alla julskyltningar, Härjedalens lucia visade upp sig 13 december och Gammelgården gjorde så att vår nationaldag och midsommar blev traditionella.

Bakom allt detta fanns eldsjälar och personer som jobbade ideellt för att barn och ungdomar skulle få möjlighet att skapa minnen tillsammans, träffa nya kompisar och även få chansen att röra på sig. Jag är rädd att detta tyvärr är på väg att försvinna.

Jag väljer att engagera mig i det mesta för att gynna mina barns framtid, inte för att få klappar på axeln. Jag gör det för att jag tycker det är kul och för att jag tycker att det är viktigt att ge mina barn och deras vänner den möjligheten. Jag vill att mina två barn och mina två bonusbarn ska få samma förutsättningar som jag hade, att de ska få skapa sina egna minnen.

Jag föreslår därför en träff tillsammans. En träff med förhoppningsvis en representant från varje förening. Där kan vi tillsammans utbyta erfarenheter, stötta och peppa varandra för att skapa en grym framtid för våra barn och ungdomar!

Sanna Bergström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel