Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: I Härjedalen fick vi nya vänner, större bostad och fiberbredband

Flytta till Härjedalen! Kommunen vill ha fler invånare och skatteintäkter.

Vi flyttade för två år sedan från kommunen med Sveriges lägsta kommunalskatt till Ytterhogdal och vad fick vi? Jo, nya vänner, större bostad med lägre boendekostnader, fiberbredband, bra kultur med nya filmer, fint bibliotek, fotbollslag i division 2, bra restauranger och affär, hälsocentral med bra personal, fina kommunikationer med Arlanda och Stockholm och ett barnbarn fick genom nya kontakter hyra ett rum i London för studier.

Barn får här möjlighet att prova på olika idrotter genom Framtid Hogdal/Sportis.

Vi kom till en kommun med ekonomiska problem som påverkar kommunal service. Mycket viktigt är nu att politiskt samarbete på kommunal- och regeringsnivå fortsätter och att nu planerade utjämningsförslag för kommuner genomförs samt att påbörjade skattesänkningar för invånare i stödområde fortsätter.

Att chefer som arbetar i länet inte betalar skatt här är omdiskuterat och kanske felaktigt. Skatteverket säger att man ska vara folkbokförd i den bostad där man har sin starkaste anknytning.

Skatteverket tar beslut i sådana ärenden och kan även utreda en persons bosättning om de får information som visar att denne är felaktigt folkbokförd.

Vem som helst kan lämna in en sådan anmälan. Normalt måste det finnas en bostad där utredningen visar att personen ska vara folkbokförd i stället. Enklast vore väl om den som har dubbel bosättning begär att Skatteverket prövar frågan.

Arne Hemström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel