Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Inte acceptabelt att uttala sig hur som helst mitt i en pandemi

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Vi i västvärlden har kunnat åtnjuta en än mer trygg och globaliserad värld för vart år som går, ekonomiskt och socialt välstånd är något vi tagit för givet.

När plötsligt en helt ny hotbild visualiserar sig framför våra ögon tar det en millisekund att rasera allt, och vi skapar blixtsnabbt grupperingar – ”vi och dom”-känsla och polarisering sprider sig i samhället.

Stad och land är beroende av varandra och så kommer det alltid att vara.

Vi människor är beroende av varandra för att samarbeta och så kommer det alltid att vara.

Vi behöver visa respekt och förtroende för varandra och så kommer det alltid att vara.

Vi är alla oroliga för pandemins framfart, nära och kära och huruvida vårdens resurser ska räcka, men att gå från oro till att helt tappa vett och etikett och tro att man kan uttala sig hur som helst om sina medmänniskor, kan inte vara acceptabelt bara för att vi är mitt i en viruspandemi.

Det lär heller inte bidra till minskad smittspridning.

Att det nu sprids parodifilmer om stockholmare med anspråk på Hitler och andra världskriget, att vi i besöksnäringen löpande får frågor från människor som undrar om de fortfarande är välkomna, att ankommande tåggäster möts av budskapet ”Åk hem Stockholmsjävlar” eller ”Fjällen är stängda, åk hem” som går att läsa längs med E 45, att en av landets tveklöst mest kompetenta personer inom smittspridning ska behöva utstå hat och mobbning – det är inget annat än skamligt och ovärdigt.

Vi är alla medmänniskor och oroliga i dessa tider, nu behöver vi varandra mer än någonsin. Vi kan bättre!

Marcus Ståhl, orolig fjällbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel