Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kommunal: Vi behöver bättre villkor och högre lön

Nu har beslutsfattarna och arbetsgivarna chansen att visa att de förstår värdet av våra insatser under corona. På riktigt. För det är inte okej att säga en sak och sedan göra något helt annat. Särskilt inte till oss välfärdsarbetare som tog Sverige genom coronakrisen.

Under hela krisen har vi som jobbar inom vården och äldreomsorgen upplevt ett enormt stöd. Applåder, hejarop och många har till och med kommit förbi med mat. Det är fantastiskt!

I kommunen har vi kommunalare blivit bjuden på tårta som tack för gott arbete, det uppskattar vi men det är inte mer tårta vi behöver. Vi behöver bättre villkor och högre löner. Vi går nu in i en avtalsrörelse, en avtalsrörelse där arbetsgivarna på riktigt har chansen att visa att de uppskattar oss, detta genom rejält höjda löner.

I våras så var både beslutsfattare och våra arbetsgivare snabbt ute och sjöng med. Men nu när det börjar bli skarpt läge, när budgetar ska beslutas och löner och villkor förhandlas så börjar de darra på handen.

Har arbetsgivarna inte förstått någonting? Nedskärningar och besparingar gör att vi som jobbar får allt sämre förutsättningar att göra vårt jobb och patienten får sämre vård. När alla nu vet att äldreomsorgen behöver rustas upp – tror man att det funkar utan riktiga resurser och bättre villkor?

Rikard Mattsson, ordförande Kommunal Härjedalen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel