Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Körförbudet i kyrkan har väckt förvåning, ilska och bestörtning!

Angående Lars Stenmans förbud mot våra körer: Förstår kyrkoherden att det är församlingsbor han agerar mot? Respekterade och uppskattade personer i våra byar! Och vad menar han med ordet hembygdskör?

Kyrkoherden: ”Det kommer att startas en ny kyrkokör” (19 februari)

Vemdalskören bildades (efter många års uppehåll) inför första advent 1995. Sedan dess har kören under ledning av vår kantor Håkan Håkansson haft kyrkan som självklar uppdragsgivare. Bevarade program från körens medverkan i kyrkan finns, som alltid visar på ett klart kristet innehåll.

Återigen, vad menar han med ”hembygdskör”? När vår kantor under 2019 aviserade sin pensionering var det osäkert om vem som skulle ta vid. Då bestämdes att en förening skulle bildas med anknytning till studieförbund. Detta för att i en osäker framtid ändå tillsammans verka för en fortsättning.

Det här är en manöver som verkligen motverkar kyrkans relation till sina medlemmar. En varm och sann chef kommer och samtalar om vad som gått fel och hur man skulle kunna lösa problemet till allas bästa.

Förbudet mot körerna att sjunga i kyrkan har väckt förvåning, ilska och bestörtning i våra byar och att bilda ny kör låter overkligt. Var ska nya sångare komma ifrån? Och att Hede- och Vemdalskörens sångare efter detta skulle byta tillhörighet låter osannolikt.

Vemdalskören

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel