Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kyrkans Väl ville också se kyrkoherdens avtal

Att göra gott för kyrkans medlemmar, det är precis vad Kyrkans Väl i Härjedalens pastorat vill göra.

Vi håller helt och hållet med Domkapitlet att det öppna samtalet och den fria granskningen av Svenska Kyrkans verksamhet är av avgörande vikt för Svenska Kyrkan som öppen folkkyrka med demokratisk organisation.

Vi är även helt överens med domkapitlets beslut om att avtalet gällande Lars Stenmans upphörande av sin anställning som kyrkoherde i vårt pastorat skall vara offentlig.

Vi i Kyrkans Väl som sitter i kyrkorådet har, trots upprepade frågor samt i mailkonversation inte fått tillgång till avtalet förrän det publicerades i ÖP och Tidningen Härjedalen.

Vi inser att Lars Stenmans avgång är oundviklig mot bakgrund av den förtroendekris som uppstått.

Det vi däremot är besvikna på är att de styrande ordförande och vice ordförande, Centerpartiet och Socialdemokraterna, inte tycker att öppenhet och transparens ens ska gälla kyrkorådets ledamöter och ersättare för Kyrkans Väl.

Kyrkans Väl i Härjedalens pastorat är partipolitiskt obundet och styrs inte av partipolitik utan vi arbetar för kyrkans och dess medlemmars bästa.

Kyrkans Väl

Eva-Britt Boij Eva Eriksson

Britt Gruving Fjellner Gunnel Hellström

Helena Lindell Bo Lundmark

Kajsa Lundmark

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel