Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: L: Behåll matsalarna för våra äldre!

Varför inte behålla matsalarna på våra boenden öppna här i Härjedalen? Det är trevligare att gå ner i en matsal och äta sin måltid och känna doften av nylagad mat och umgås med andra än att sitta ensam och äta sin mat som man fått hem i en matlåda.

För många äldre är måltiden den enda möjligheten till daglig social samvaro om man bor på ett serviceboende. Det är även en möjlighet för dem som bor i egna lägenheter i samhället och kommer till boendet för att äta att få en stund av samvaro med andra människor under sin måltid.

Är det så här det ska vara att bli gammal i dagens Sverige?

Vårt förslag är att man behåller och utvecklar verksamheten med dagliga aktiviteter, även om serviceboenden byggs om till trygghetsboende så finns ju matsalarna kvar. Detta kan ge människor som är arbetslösa, nyanlända och ungdomar ett steg in i arbetslivet några timmar om dagen.

De kan tillsammans med de äldre gå på promenader, handarbeta, spela spel, läsa tidningen och så vidare. Det skapar en daglig verksamhet där alla är vinnare, eller ska våra gamla bli sittandes ensamma i sina hem utan sociala kontakter.

Ett rikt socialt liv skapar både fysiskt och psykiskt välbefinnande, något som borde vara en självklarhet för alla.

Liberalerna i Härjedalen: Eva-Britt Boij, Maria Nordqvist, Kerstin Weimer, Baben Persson, Solweig Rud

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel