Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: L: Vi behöver fler poliser i samhället

Våra polisresurser behöver stärkas i Härjedalen och hela vårt län. Hur ska våra poliser kunna göra ett bra jobb och räcka till när de har ett distrikt att jobba i som kan innebära resor upp till 85 mil på ett arbetspass?

Om något inträffar samtidigt i Lillhärdal och Funäsdalen, hur gör man då en prioritering när man bara är två poliser som jobbar och bägge orterna behöver omedelbar hjälp? Vad prioriterar man bort? Det slutar förmodligen alltid med att någon blir besviken på polisen över deras beslut.

Vi behöver fler poliser i vårt lokala samhälle, vi vill se poliser ute på gator och torg som en trygghetsskapande åtgärd. Polisaspiranter som gör praktik även i glesbygd. Man kanske ska anställa civilpersoner igen för administration och pappersarbete vilket frigör poliser till det de är utbildade för.

Till sist vill vi bara säga, skäll inte på våra lokala poliser som jobbar och sliter i en underbemannad värld.

Liberalerna i Härjedalen

Eva-Britt Boij, Maria Nordkvist, Bengt-Arne Baben Persson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel