Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: L: Vi måste satsa på skolan!

Barnen, det viktigaste vi har, håller på att överges i skolans värld. Det förekommer mobbning, hot, trakasserier och fysiskt våld bland barnen på skolorna i Härjedalen.

Det behövs rastvakter och assistenter som finns ute på raster och som är med på lektionstid i klassrummet för att ge våra barn en trygg och lärorik dag i skolan.

Vid bildningsutskottets möte i november yrkade Bengt-Arne Baben Persson (L) att budgetramen skulle utökas med 5 miljoner kronor. Majoriteten i utskottet, S, C och M, gick helt på L-förslaget. När det blev skarpt läge i kommunfullmäktige februari stod majoriteten inte bakom sitt tidigare beslut.

Det hade funnits pengar till rastvakter och assistenter om budgetramen hade utökats. Nu säger S, C och M nej till detta. Trots det så har Anders Häggkvist (C), Lars-Gunnar Nordlander (S) och Lars-Olof Matsson (M) gjort ett uttalande i TH där de säger att vi måste fokusera på skola och omsorg. Gör om, gör rätt.

Liberalerna i Härjedalen: Bengt-Arne Baben Persson, Maria Nordkvist, Eva-Britt Boij

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel