Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Många obesvarade frågor om Härjedalens framtid

Deltog på kommunens informationsmöte på Lövåsgården nyligen om framtiden för oss som bor i Härjedalen. Efter att ha smält detta kommer de obesvarade frågorna:

1. Härjegårdar ska minska kostymen. Vad jag förstår av aktiebolagslagen ska ägare och styrelse verka för bolagets bästa och utveckla det i positiv riktning. Hur kan man då fundera på att sälja av Vemdalens fastighetsbestånd, vilket tillsammans med Funäsdalen är de enda som ger ett positivt resultat på årsbasis?

Säljs Vemdalen ut så kanske pengarna är slut om två–tre år, och konkursen ännu närmare. Jag hoppas att det bara är ett tankefel och att det är de som går med underskott som säljs ut.

2. Befolkningen ska öka till 11 000 invånare. Hur detta ska gå till förstår jag inte när man samtidigt saknar dagisplatser och på grund av detta kan familjer inte flytta till Vemdalen utan hamnar i Bergs kommun till exempel. Om ansvariga fortsätter på den linjen är vi i stället snart under 10 000 invånare.

3. Det gjordes för ett antal år sedan en extern utredning kallad Omvärldsanalys. Resultatet av detta för Härjedalens del; satsning på turismen och då Funäsdalen och Vemdalen. Vad har vi sett av detta? I Vemdalen ingenting och i Funäsdalen lite senare ett till större delen tomt parkeringshus.

4. Kommunen tog initiativet till det som kom att kallas Härjedalskontraktet vilket jag var med och tecknade då idén var och är bra. Samma sak där, bara prat från kommunens sida. I dag är vi ännu sämre i rankningen och är bland Sverige sämsta.

Det kanske är dags att sluta med konstgjord andning och satsa på de bygder där det byggs och investeras och som kan ge framtidstro.

Arne Rosén, Vemdalen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel