Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Märkligt att byta svenskt kött mot australiskt

Har tidigare aldrig tyckt synd om bönderna med alla bidrag, men har nu helt ändrat åsikt.

Efter sommarens torka och följderna av det så bör man hjälpa bönderna i denna svåra tid och köpa svenskt kött.

Men hör och häpna, när man ska gynna de svenska bönderna och besöker Coopbutiken i Funäsdalen så är sortimentet med svenskt kött utbytt till kött från Australien! Förmodligen för att norrmännen enbart ser på priset och struntar i de svenska bönderna.

Och som om det inte vore nog så går Livsmedelsverket ut med att man ska minska köttkonsumtionen till förmån för mera grönt. Eftersom de svenska odlarna också fått missväxt så det ska det väl importeras potatis från andra sidan jordklotet.

Nog borde Livsmedelsverket kunnat vänta till nästa år med den informationen.

Nu har jag fått nog och kommer att köpa kött och fläsk direkt av bönderna och är redo att betala samma pris som i butiken för att stödja dem.

Dessutom ska det finnas kött eller fläsk på bordet varje dag i veckan och gärna potatis från Klövsjö, men inga tomater från Spanien.

Hellre dö mätt och belåten med en fläsksvål i mungipan, än en avokado från andra sidan klotet.

Före detta Konsummedlem

Coop svarar:

En insändare påstår att Coop bytt ut svenskt kött mot australiskt. Detta stämmer inte. När det gäller kött under våra egna varumärken ligger andelen på 98 procent. De senaste åren har vi dessutom bytt en stor del av köttråvaran i våra charkprodukter så att andelen där nu är över 80 procent. Det stämmer dock att vi har ett litet sortiment med premiumkött från Australien, sedan 2015, vilket håller en mycket hög kvalitet och är omtyckt bland våra kunder, men det utgör bara 2 procent av vårt sortiment.

Majsan Pense, kategorichef kött på Coop

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel