Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Nästan omöjligt att se någon skillnad mellan socialdemokratisk och borgerlig politik

Låt oss inte fastna i historien, men aldrig glömma den utan ta lärdom av den.

Jag delar Håkan Juholts ord när han säger:  ”Jag är så trött på de närmast religiösa utropen om förnyelse, men saknar beskrivelse på vad den förnyelsen innebär”. 

Skapa tid för medborgarna att göra verklighet av sina livsval är ingen nyhet utan en 100 år gammal socialdemokratisk jämlikhetside om att se mot framtiden utan oro för den och vad som väntar oss.

Folk förstår inte vad svensk arbetarrörelse står för, därför att rörelsens ide är så marknadstillvänd att det i nuläget är i det närmaste omöjligt att finna någon nämnbar skillnad på socialdemokratisk och borgerlig politik.

Den ideologi som speglats i ordvalet från August Palm fram till Olof Palmes bortgång var av ett annat innehåll än den politiska idélöshet som bjudits oss vid senare valrörelser. 

Ett måste för arbetarrörelsens fortlevnad är, som jag ser det, att även blåsa liv i SSU. Jag har personligen så många fina minnen från min egen tid som SSU:are. SSU är en nödvändig framtida tillgång för socialdemokratins fortlevnad.

Jag vill ge dem som besitter den politiska maktens stolar i Härjedalens kommun en känga: Det är med skam och bedrövelse hur vi bevittnar att äldre som väntat sig en trygg ålderdom behandlas som en lågprisvara. De är fortfarande människor med rätt att behandlas med värdighet.

Det är dags för en ideologisk skolning för Härjedalens kommun saknas både lärare och elever för att läsa och lära ur tidens visdom. Den enda vägen för att våga se mot en ljusare framtid är av Erlanders, Strängs och Palmes klass.  

Avslutningsvis; för vår kyrka och kristna tros respekt, ser jag ingen anledning till böneutropare.

 Thor Hansson,  Lillhärdal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel